Udført af vores dygtige og erfarne behandlere.
København › Paradentose – København
Høj kvalitet til fair pris
Danmarks førende tandlæge
Spar op til 40%
Vi prismatcher alle tandlæger
‘Fremragende’ på Trustpilot
Flere end 500.000 patienter i DK
Paradentose (også kaldet parodontitis, parodontose og pardontose) er en tandsygdom, der kan defineres som en betændelsestilstand i tændernes omgivende støttevæv.
Støttevævet omfatter tandkødet, fibrene omkring tandrødderne samt den omgivende kæbeknogle.
Lider du af paradentose, eller har du blot en mistanke om det? Så står vores dygtige og erfarne behandlere klar til at hjælpe dig på vores Godt Smil tandklinik i København.
Vores behandlere har mange års erfaring med paradentosebehandlinger, og gennem tiden har de hjulpet rigtig mange patienter.
De holder sig desuden løbende opdateret på de nyeste teknikker, ligesom de også løbende er på kursus for hele tiden at blive endnu bedre til det, de allerede er rigtig gode til.
Du vil derfor møde behandlere med stor ekspertise og solid erfaring, når du besøger en af vores klinikker i København – det er din garanti for et rigtig godt resultat.
I København har du både mulighed for at vælge mellem klinikken på Frederiksberg, Nørreport, Nørrebro og Amager.
Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser
Paradentose – som mere korrekt hedder paradontose eller parodontitis – opstår i forbindelse med, at dit tandkød har været ramt af tandkødsbetændelse i en længere periode, uden at det er blevet behandlet.
På denne måde har bakterierne spredt sig til de dybereliggende væv i tandkødet og ned mod tandroden.
Dette vil på sigt føre til, at knoglen bliver nedbrudt, og tanden løsner sig, hvis det ikke bliver behandlet.
Tandsygdommen kaldes også for “de løse tænders sygdom”, da mange desværre kan opleve, at parodontosen påvirker tændernes fæste, hvormed tænderne vil kunne blive løse – og i værste tilfælde falde ud.
Paradentose giver sjældent symptomer, før tilstanden er omfattende.
Det er derfor vigtigt, at din tandlæge eller tandplejer regelmæssigt kontrollerer tandkødslommernes dybde – og behandler, hvis det er nødvendigt.
På den måde kan tandkødet forblive sundt.
Dog kan det fæste, som tanden har mistet på grund af betændelsen, desværre ikke gendannes.
Nyere undersøgelser fra blandt andet tandlægeskolen i Aarhus indikerer, at cirka 12% af befolkningen har paradentose / parodontitis i større eller mindre grad.
Hos denne andel af befolkningen vil en ubehandlet tandkødsbetændelse med tiden udvikle sig til paradentose. Det er derfor vigtigt, at du holder en god mundhygiejne.
Det er blandt andet vigtigt at få foretaget en regelmæssig tandrensning hos din tandlæge.
På klinikkerne i København vil du komme ind til en af vores mange kompetente behandlere.
De har alle sammen stor erfaring med paradentosebehandlinger, så du kan altid være helt tryg ved at lade dem hjælpe dig.
I første omgang omfatter behandlingen en kortlægning af sygdommens omfang. Dette gøres ved at opmåle tandkødslommerne (seks mål for hver tand) ved hjælp af et millimetermål.
Tandkødslommernes dybde er et udtryk for, hvor meget kæbeknoglen omkring tænderne er blevet nedbrudt.
Det kan endvidere være nødvendigt at få taget røntgenbilleder af tænderne for at få et mere præcist billede af sygdommens omfang.
På baggrund af de informationer vi nu har indhentet, foretages selve parodentosebehandlingen, der består af en udrensning af tandkødslommerne samt rensning og afglatning af tændernes rodoverflader (tandrodsrensninger).
Er lommerne meget dybe og betændte, kan det være nødvendigt at foretage behandlingen under lokalbedøvelse.
Hos Godt Smil Tandlægerne i København kan du både vælge mellem klinikken på Frederiksberg, Nørreport, Nørrebro og Amager.
På Godt Smil-klinikken på Frederiksberg vil det enten være Emilya, Ali, Eldina, Serish, Mona eller Mortada, som kommer til at stå for behandlingen.
De har helt op til 20 års erfaring med paradentosebehandlinger, og gennem tiden har de hjulpet rigtig mange patienter.
Det er således et yderst erfarent behandlerteam, du vil komme til at møde hos Godt Smil Frederiksberg.
Hvis du vælger klinikken på Nørreport, vil du ligeledes komme til at møde et yderst erfarent behandlerteam.
Her skal du enten hilse på Ghazal, Nazanin, Adham eller Zahra.
De har alle sammen mange års erfaring, og gennem årene har de udført rigtig mange paradentosebehandlinger.
Du kan derfor altid være helt tryg ved at lade dem hjælpe dig.
På Godt Smil-klinikken på Nørrebro står vi også klar til at hjælpe dig med din paradentosebehandling.
Her skal du enten møde Insam, Simona, Bisma, Ela, Mona eller Matthias, som er klinikejeren på Nørrebro.
De har helt op til 15 års erfaring med paradentosebehandlinger, og de hjælper dagligt patienter, som lider af paradentose.
På Godt Smil-klinikken på Amager hjælper vi også dagligt patienter, som lider af paradentose.
Her vil du komme til at møde vores dygtige tandplejer Anosha.
Anosha har mange års erfaring i faget, og gennem tiden har hun hjulpet rigtig mange patienter med paradentosebehandlinger.
Hun kan derfor helt sikkert også hjælpe dig med din paradentosebehandling.
Det er muligt at behandle en aktiv parodontose ved at gøre den inaktiv.
Dog vil de skader, som den aktive parodontose har påført tænder og især tandknogle og tandkød, ikke gå væk af sig selv, blot fordi parodontosen ikke længere er aktiv.
Læs mere om paradentose her.
Prisen på en parodontosebehandling afhænger af, hvor mange tandkødslommer med aktiv parodontose der skal renses i dybden.
En tandkødslomme på over 4 millimeter, som viser tegn på aktivitet i form af blødning, ville skulle renses i dybden.
Mange ønsker at vide, hvorfor parodontose opstår. Man ved, at genetiske forhold såvel som ydre faktorer kan spille ind. Især rygning er en af de ydre faktorer, der har vist sig at kunne udløse problemer med parodontose.
Det, du selv bedst kan gøre, er at forebygge. Rygestop og god mundhygiejne er afgørende. Er du ramt af parodontose, bør du forebygge forværring og søge behandling.
Har du parodontose, vil tandsten og bakterier kunne kravle ned i dine tandkødslommer. Og så er en dybdegående rens hos tandlægen nødvendig for at forebygge, at knoglen, som holder på tænderne, ikke trækker sig yderligere.
Ved alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med mindre kirurgiske indgreb – de såkaldte paradentoseoperationer – hvor man løfter tandkødet til side for derefter at foretage de nødvendige udrensninger.
AntibiotikakurDet kan være nødvendigt at supplere paradentosebehandlingen med en antibiotikakur. Formålet med behandlingen er at standse yderligere udvikling af sygdommen.Man kan desværre ikke regne med, at den knogle, der allerede er mistet, kommer tilbage igen.
Hvis man undlader paradentosebehandling, bliver tænderne løse og falder ud – én efter én.Sørg derfor for at gå regelmæssigt til tandlægen, og hold en god mundhygiejne med regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd eller tandstikkere.
Paradentose kan være arveligt. Hvis én af eller begge dine forældre har paradentose, er der forhøjet risiko for, at du selv får det.
Rygere oplever større risikoEr man ryger, har man ligeledes større risiko for at udvikle paradentose. Det er bevist, at rygere har signifikant mere knogletab, flere mistede tænder og dybere pocher (tandkødslommer) end ikke-rygere.
Hurtigere sygdomsudviklingResultater viser, at der er hyppigere og hurtigere sygdomsudvikling hos rygere. Jo mere du ryger pr. dag, og jo længere tid du gør det, jo større bliver din sygdomsudvikling.
Samtidig er effekten af paradentosebehandling dårligere hos rygere end hos ikke-rygere – både for kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger. 90% af de behandlinger, som ikke lykkes, ses hos rygere.
Rygestop kan give bedre behandlingStopper du med at ryge, vil du højest sandsynligt opleve et bedre behandlingsresultat, idet sygdomsudviklingen vil kunne bremses.
Diabetes kan også medføre paradentoseDiabetes (sukkersyge) er en systemisk sygdom, hvor blodets glukose (blodsukker) er kronisk forhøjet.Den øgede glukose i blodet påvirker kroppens immunsystem, der giver øget risiko for at udvikle paradentose. Det er især patienter uden et velreguleret blodsukker, der har høj risiko for at udvikle sygdommen.Disse patienter reagerer ikke lige så godt på paradentosebehandlingen som patienter med et velreguleret blodsukker.
– og vær dækket allerede fra dag ét
Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.