Få en smertelindret behandling med bedøvelse
Bedøvelse
Høj kvalitet til fair pris
Danmarks førende tandlæge
Spar op til 40%
Vi prismatcher alle tandlæger
‘Fremragende’ på Trustpilot
Flere end 500.000 patienter i DK
Hos Godt Smil Tandlægerne har vi tilknyttet dygtige tandlæger, der er virkelige erfarne i forhold til at lægge bedøvelse.
Det kan have stor betydning for dig, for det giver os mulighed for at matche dit individuelle behov – og hermed sikre dig en smertelindret tandlægeoplevelse uden bivirkninger.
Har du tidligere oplevet, at tandlægebedøvelsen var værre end selve tandbehandlingen?
Så skal du vide, at den tid er forbi. Vi møder dig i dine behov, og vores holdning er, at det ikke skal gøre ondt at gå til tandlægen.
Lokalbedøvelse – også kaldet lokalanalgesi – er en væske, som injiceres i et lokalt og afgrænset område for at opnå smertelindring.
Væsken sprøjtes fra en kanyle ind under slimhinden i munden og skaber herefter et midlertidigt tab af føle- og smertesans i det afgrænsede område.
Det er således muligt at opnå en smertelindret tandbehandling ved brug af lokalbedøvelse.
Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser
Når du får lagt en bedøvelse hos din tandlæge, er det primære formål at sikre dig en smertelindret tandbehandling – og en tryg tandlægeoplevelse.
Men bedøvelsen har faktisk også et andet formål.
Lokalbedøvelsen virker nemlig karsammentrækkende på dine blodkar lokalt i det område, hvor tandlægen sprøjter bedøvelsesvæsken ind.
Det betyder, at bedøvelsen således reducerer eventuel blødning fra tandkødet under og efter behandlingen.
Dette er især en fordel ved større tandoperationer – men også ved tandfyldninger nær dit tandkød.
Bedøvelsens varighed afhænger af type og mængde. Det betyder, at du altid bør følge din tandlæges anvisning efter endt tandbehandling under lokalbedøvelse.
Begynd ikke at spise, så længe du stadig kan mærke, bedøvelsen virker, da du kan være i risiko for at bide dig i både kind, læbe eller tunge.
Lokalbedøvelsens virketid er som nævnt afhængig af, hvilken bedøvelse tandlægen har benyttet.
Men det er ikke usædvanligt, du har glæde af tandlægebedøvelsen, efter du har forladt tandlægestolen.
Er du stadig bedøvet efter dit tandlægebesøg, undgå da også tyggegummi.
Inden din tandlæge lægger en lokalbedøvelse, er det vigtigt for tandlægen at vide, om du har nogle allergier, tager noget medicin eller har nogle sygdomme.
Graviditet har også indvirkning på tandlægens valg af lokalbedøvelse.
Hvis du skulle opleve ubehag eller kvalme efter bedøvelse, så tøv ikke med at kontakte din tandlæge.
Bivirkninger efter bedøvelse hos tandlægen hører til sjældenheder, men det kan naturligvis ske, at man bliver dårlig efterfølgende.
Derfor er den rigtige bedøvelse afgørende for din oplevelse, og hos Godt Smil sikrer vi det trygge valg og imødekommer dine ønsker.
Lider du af nåleskræk, så kender du følelsen af svedige håndflader, når tandlægen finder sprøjten frem.
Der er heldigvis meget, vi kan gøre for, at du får en god oplevelse på trods af behov for lokalbedøvelse.
Vi har blandt andet mulighed for at påføre overfladebedøvelse inden selve prikket.
Vi kan også tilbyde dig en beroligende tablet, men hvis hverken tryllecreme eller tablet slår til, så er det muligt at få udført tandbehandling i både sedering eller fuld bedøvelse i form af narkose.Det er slut med smertefuld tandbehandling og dårlig bedøvelse hos tandlægen – lad os hjælpe dig.
Et af spørgsmålene, vi ofte møder, er, hvorvidt man kan forvente bivirkninger ved brug af bedøvelse hos tandlægen.
Svaret er, at der ganske sjældent opstår bivirkninger ved brug af bedøvelse.
Ved brug af lokalbedøvelse indeholdende adrenalin oplever nogle en smule hjertebanken. I sjældne tilfælde kan man opleve at få blå mærker og hævelser efterfølgende.
Ved brug af fuld bedøvelse som narkose – også kaldet anæstesi – kan der i nogle tilfælde opstå efterfølgende kvalme.
Efter behandling i narkose er det netop vigtigt altid at have en pårørende, som efter opvågning på klinikken står for din tur hjem.
Måske er det ikke kun smerten, du frygter?
Mange oplever også ubehag ved lydene under tandbehandlingen – og dem hjælper lokalbedøvelse jo ikke på.Husk, du altid har mulighed for at medbringe din egen musik. Det kan virke beroligende at have musik i ørerne under behandlingen.
Oplever du opkastreflekser, når tandlægen arbejder i din mund, så kan akupunktur eller overfladebedøvelse hjælpe.Er det en udfordring for dig blot at skulle træde ind ad døren? For ikke at nævne tanken om at sidde i tandlægestolen? Så kunne sedering eller narkose være mulige løsninger for dig.
Er du gravid – og skræmmes du ved tanken om tandbehandling uden bedøvelse?
Så kan vi hjælpe dig, selvom du er gravid.
Det er vigtigt for tandlægen at kende til din graviditet, da det har betydning for, hvilken type af lokalbedøvelse tandlægen vælger at benytte.
Husk at oplyse om din graviditet, så du herefter trygt kan læne dig tilbage i tandlægestolen og opleve en smertelindret tandlægebehandling under lokalbedøvelse uden bivirkninger.
Prisen på bedøvelse afhænger af, hvilken type af bedøvelse du vælger.
Vi vejleder gerne om mulighederne i forhold til dine behov.
Alt efter om du ønsker lokalbedøvelse, beroligende eller fuld bedøvelse, så finder du vores bedøvelses priser lige her ⇒
Har du nogle spørgsmål eller måske bare behov for yderligere information, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os her ⇒
– og vær dækket allerede fra dag ét
Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.